Bilvask guiden, undgå vaskeridser

Bilvask guiden, undgå vaskeridser

Vil du gerne undgå vaskeridser og ønsker en lak som står utrolig flot, så er guiden her måske lige noget for dig! Vi dykker her ned i den manuelle håndvask og kommer omkring teknik, tilbehør og sæben dertil. 

 

Før vi påbegynder den manuelle håndvask, så er det utrolig vigtigt at have styr på din forvask, læs eventuelt vores forvask guide for nærmere introduktion og læring omkring den korrekte forvask metode. 

Vaskespande, hvor mange og hvilke?

En god vaskespand med en grit guard, er vigtigt for en skånsom håndvask. Gritt guarden fungere som et filter i bunden af vaskespanden, den sørger for at at skidt og snavs du vasker af bilen, ikke trækket med op under vasken tilbage på lakken. Ønsker du at minimere chancen endnu mindre for at få ridser under vasken, så kan du med fordel gøre brug af to-spands metoden. Med to forskellige spande fylder du den ene med sæbevand, samt den anden blot med rent vand. Når du så har vasket et panel, renses din vaskehandske i spanden med det rene vand, så tilbage til sæbevanden og vasken fortsætter. 

Vaskesvamp, eller mikrofiber handske?

Den traditionelle vaskesvamp er for længst byttet ud med mikrofiber vaskehandsker, heldigvis! Mikrofiber handsker, eller svampe, er det mest skånsomme materiale du kan bruge til kontakt vasken. Men hvilken handske skal du bruge? Vi anbefaler Gyeon Q2M Smoothie EVO vaskehandsken, utrolig bløde mikrofiber og en tyk skummembran som sørger for at holde en masse sæbevand under vasken så du har nok med sæbe til vasken. Ønsker du at holde fast i den traditionelle svamp, så benyt YumCars Wash Pad V2, som fåes i 2 forskellige størrelser. 

Hvilken sæbe skal jeg bruge til vasken?

En god autoshampoo er super vigtigt til vores kontaktvask. Benyt enden Gyeon Q2M Bathe, eller YumCars Wash - begge sæber er fyldt med suds, altså glidemiddel, som nedsætter friktionen mellem handsken og lakken, derved nedsætter vi også muligheden for vaskeridser og svirvler under vasken. Ønsker du at kombinere lakbeskyttelse, glans og sæbe i et ryk, så kan du med fordel benytte Gyoen Q2M Bathe+ som indeholder Si02 ! 

Den korrekte vasketeknik - Slut med vaskeridser!

Du har nu fuldkommen styr på dine sæber, spande og din mikrofiber handske, nu mangler vi kun at få styr på den korrekte teknik. Start altid fra toppen og vask ned langs lakken, del bilen op i paneler så du ikke glemmer et punkt og står tilbage med en helligdag på lakken.  Ved vores kontakt vask er det utrolig vigtigt at huske, kun at vaske i lige linjer. Det vil sige op eller ned på lakken, i stedet for rondeller og cirkler. Skulle der sidde småsten eller partikler i handsken, vil lige linjer ikke ses nær så tydeligt som hvis du vasker i cirkler. Ved at vaske i cirkler, kan man lave samme svirvler som man få efter en tur i vaskehallen. Sørg for at rense din handske mange gange under vasken og hold konstant handsken fuld af glidemiddel, altså sæbe. Er bilen utrolig beskidt, er det en god ide at slutte vasken af med at vaske dine paneler, som det sidste - her sidder der oftest utrolig meget skidt og snavs. 

Fnugfri aftørring, slut med kalk pletter!

Når bilen står helt rent, mangler du kun at slutte af med en god aftørring, du kan eventuelt læse vores guide til aftørring - her finder du alle de gode tips & tricks til den helt korrekte aftørring ! 

  

Tilbage til blog