Keramisk coating af fælg

Keramisk coating af fælg

Keramisk coating af fælge, hvor nemt kan det gøres?

Ønsker du at keramisk coate dine fælg, så læs med her! Vi gennemgår step-by-step hvordan du får dine fælg til og stå som nye igen med Gyeon's Q2 Rim.

Keramisk coating af fælg, er slet ikke så besværligt som man skulle tro, med de rette produkter kan du nemt få keramisk coated dine fælg derhjemme. Men før vi begynder at beskytte vores fælg med coatingen, er det uhyrlig vigtigt at have styr på forarbejdet - så er du sikret det bedste resultat. 

Hvor starter jeg?...

Før vi behandler vores fælg, nye eller gamle - skal de renses godt i bund. Sørg for at få dem vasket ned med Gyeon Q2M Iron, flyverustfjerner samt Gyeon Q2M Tar tjærefjerner. Har du fastbrændt bremsestøv, så kan du i visse tilfælde være heldig og poler det væk i hånden, eller med maskine med Gyeon Q2M Metal Polish. Virkede en polering ikke? Så kan det ske du skal have fat i syreholdig fælgrens for at nedbryde det fastbrændte flyverust - vær dog opmærksom på brugen af dette. 

Fælgene er vasket og rene - hvad så nu?

Når du har fået vasket dine fælg og dæk i bund, så er du klar til at gå videre til aftørringen. Sørg for at dine fælg er tørre og fri for vand, eller rester fra sæbe, fælgrens eller tjærefjerneren. Hvis du har sorte pletter som ikke kunne komme af under vasken, så er det muligt at fjerne dem med Gyeon Q2M Claybar, husk og benyt Gyeon Q2M Claylube som glidemiddel, eller anden form for sæbe dertil. 

De bliver ikke mere rene! 

Når du er helt færdig med vask og aftørring, er du klar til at coate dine fælg. Før coatingen er det alfa omega at gå dem over med Gyeon Q2M Prep, en alkohol baseret grundrens. Gør du ikke dette, er der chancer for at coatingen ikke binder på overfladen grundet overskydende olie, fedt eller sæberester på overfladen. 

Gyeon Q2 Rim, lad os coate!

Du er nu klar til at keramisk coate dine fælg med Gyeons Q2 Rim coating. Coatingen her skal ikke nødvendigvis påføres på en bestemt måde, dette er helt op til dig. Del dit fælg op i sektioner så du ikke mister overblik over hvilke områder du allerede har givet coating. Påfør et tyndt lag coating med de medfulgte Suede clude, vent dernæst 20-30 sekunder og aftør coatingen igen. Benyt en god tæt vævet mikrofiberklud til aftørringen af coatingen!

Så let kan det gøres! Er det svært at komme ind i kroge og kanter med den medfulgte applikator, kan du også tage et par nitril handsker på og vikle en suede klud rundt om din finger og bruge den som applikatoren. 

Hvornår må jeg så bruge dem?

Efter påføringen af Q2 Rim, anbefales det at de står tørt og varmt opbevaret i 12-24 timer, så er coatingen hærdet op og vil nu være klar til brug. 

Overskydende coating?

Til et sæt fælg, altså 4 stk. regnes der ca. med et forbrug af 15-20 ML, det vil sige at man gerne skulle have 10 ML tilbage. Det overskydende coating, kan du bruge til at give tromlen af fælget en ekstra tur ( Med 1 times mellemrum ) - eller benytte til at coate din rørhaler eventuelt, så de holder sig pæne og blanke.

 

Tilbage til blog