Forvask guide, hos Detailers

Forvask guide, hos Detailers

Hvorfor forvask?

Forvasken kan være alfa omega for at have en flot bil, uden diverse småridser eller kærlighedsmærker. Med den rette teknik og forvask, vil du kunne fjerne størstedelen af det skidt og snavs på lakkens overflade, før den manuelle kontakt vask går i gang. 

 Og ja, tykt skum ser fedt ud på video! Men virker det? Nej!

For tykt forvask vil ikke have den korrekte renseeffekt på overfladen. Hvis forvasken er for tyk, vil den ryge af i større klumper og derved ikke trækkes stille og roligt ned langs lakken - Less is more! - Så om du benytter YumCars Foam, eller Gyeons Q²M Foam så sørg for at find et blandingsforhold, som matcher din renser og skumlanse. 

Forvask, på den effektive måde!

I indlægget her, vil jeg holde mig til YumCars Foam, som i min optik er den bedste forvask du finder på markedet lige nu. Yum Foam er pH-neutral hvilket vil sige at den ikke vil have effekt på din keramiske coating, eller anden forsegler på lakken. Med en pH værdi på 7, går du heller ikke her ned på renseeffekten!

En af mine klare højdepunkter for YumCars Foam, er dens hæfteeffekt på overfladen, utrolig "cling" effekt som giver forvasken den optimale tid til at arbejde på skidtet, ikke for tyndt - eller for tykt!

YumCars Foam blandes i blandingsforholdene 100-150ML til 700-750 ML, i min optik virker 1:10 helt perfekt. Med et blandingsforhold til 1:10 giver det Yum Foam god hæfteeffekt og perfekt renseevne til lakken så du er sikret maksimal rens af skidt og snavs. 

  • Step 1: Bland din fortrukne forvask i din skumlanse
  • Step 2: Fordel forvasken på et tørt køretøj, nedefra og op
  • Step 3: Lad forvasken nedbryde skidt og snavset på overfladen
  • Step 4: Produktet skal sidde minimum et par minutter, men må ikke tørre ind
  • Step 5: Spul alt forvasken af, oppefra og ned for maksimale renseevne

Så er du klar til den manuelle håndvask af køretøjet!

Kan man vaske med forvask? 

Ja og nej. Forvask og almindeligt autoshampoo, er to forskellige produkter - og af en god grund! Autoshampoo indeholde en anden type suds, altså glidemiddel, som nedsætter muligheden for at lave svirvler, eller ridser i lakken når du går og vask. Stik modsat, så er forvaskens formål kun at opløse og løfte snavs fra overfladen, før den manuelle håndvask begynder. Ønsker du en shampoo du kan vaske med i skumlansen, anbefaler vi YumCars Wash eller Gyeon's Bathe. 

Du kan finde visse sæber på markedet, som kan bruges til både den manuelle håndvask og til forvasken - dog anbefaler vi, her hos Detailers, at kører dem separate.  

Fjerner forvasken min keramiske coating? 

Det korte svar, nej. En pH-neutral forvask vil ikke skade din keramisk coating, men vil kun hjælpe dig godt på vej til at opnå en nemmere rengøring. Hvis køretøjet er coated, eller blot forseglet med en anden type lakforsegler, vil produkter som YumCars Foam, eller Gyeon Q²M Foam kunne performe helt perfekt! Den smudsafvisende overflade vil her arbejde sammen med forvasken og lade skidtet og snavset løbe af lakken. 

Tilbage til blog